Луцьк

Олександр Котис

Видавництво: Віхола

Електронні формати:

145 грн

Луцьк Олександр Котис 145 грн
Швидка покупка

Опис

Від Любарта й Вітовта до єзуїтів, чорнокнижників, імператорів та соціалізму. Де у Луцьку шукати Нижній замок і на якій будівлі залишила свій «автограф» сестра Лесі Українки? Чому коронували ікону Луцької Богоматері та для чого виставляли сідло у вікнах монастиря?

Олександр Котис у своїй книжці не просто змальовує основні віхи історії Луцька, він фактично знайомить нас із життям міста за різних часових періодів і тими, хто творив його сучасний ландшафт. Стартуючи в центрі Луцька, автор проводить нас вуличками міста, вміло балансуючи поміж легендами й історичними фактами. Він не обмежується оповідями про величні храми та замки, а водночас розповідає, якими стежками гуляли місцеві монахи та якими свого часу були особливості політики, як вигравалися битви і забудовувалося місто.

Олександр Котис– популяризатор історії, начальник відділу охорони культурної спадщини Луцької міської ради. Автор книжок «Луцький модернізм», «Міжвоєнний розквіт Волині», путівника «Луцьк».

Розгорнути
Формати
epub (13,763кб) mobi (23,398кб)
Назва
Луцьк
Автор
Олександр Котис
Видавництво
Віхола
Рік видання
2024
Місце видання
Київ
Кількість сторінок
224
Категорія
Хобі та дозвілля
Категорія Thema
1DTN - Визначники місця / Європа / Східна Європа / УкраїнаWQH - Спосіб життя, хобі та дозвілля / Краєзнавство, сімейна історія і ностальгія / КраєзнавствоWT - Спосіб життя, хобі та дозвілля / Подорожі і відпочинок
ISBN
9786178178499

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Луцьк”“
star icon -- (0)
Моя оцінка (вашу оцінку видалено)
Додати відгук