Молодь без Бога

Одьон фон Горват

Видавництво: Книги-ХХІ

Електронні формати:

210 грн

Молодь без Бога Одьон фон Горват 210 грн
Швидка покупка

Опис

Ця книжка – про підлітків, про підростаючу передвоєнну пронацистську німецьку молодь, для якої поняття справедливості, чесності, правди абсолютуно викривлені й цілком спотворені. Ці молоді люди – засліплені «нацистськими ідеями» й не усвідомлюють, що несуть загрозу навколишнім і цілому людству.Їхні батьки в цьому з ними заодно – вони легко дають опанувати себе, свій світ,свої думки нацистській диктатурі, її пропагандистським формулюванням.

Однак у романі все ж відбувається протистояння. Кульмінацією є вбивствоодним учнем іншого і звинувачення в цьому третього. Учитель, який через своємовчання також винен у вбивстві школяра, усе ж зважується говорити правдуй боронити її. Зрештою, життя без правди й так не має жодного сенсу.

Бог у романі Одьона фон Горвата – уособлення правди, справедливості, толерантного ставлення до інших. Нацистська молодь живе і зростає без правди, легко даючи засліпити себе брехнею й обманом, націонал-соціалістичною пропагандою, що без угаву лунає гучними гаслами та закликами з радіо, тодішнього головного масмедіа.

Розгорнути
Формати
epub (818кб) pdf (2,775кб) mobi (2,323кб)
Назва
Молодь без Бога
Назва (мовою оригіналу)
Jugend ohne Gott
Автор
Одьон фон Горват
Видавництво
Книги-ХХІ
Рік видання
2024
Місце видання
Чернівці
Кількість сторінок
192
Категорія
ПригодиХудожня література
Категорія Thema
5AT - Визначники для вікових груп та груп особливих інтересів / Вікова категорія / Вікова категорія: з 16-ти років1DFG - Визначники місця / Європа / Центральна Європа / Німеччина. Федеративна Республіка Німеччина (ФРН) (Бундесрепублік Дойчланд)FJ - Художня література та супутня інформація / Пригодницька літератураFYT - Художня література та супутня інформація / Художня література: особливості / Художня література в перекладі (перекладна)
Ключові слова
Нацизм, диктатура, Німеччина
ISBN
9786176144618

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Молодь без Бога”“
star icon -- (0)
Моя оцінка (вашу оцінку видалено)
Додати відгук