КРАХ «АТЛАСА»

Жаніна МІРЧЕВСЬКА

Видавництво: Видавництво Анетти Антоненко

Електронні формати:

90 грн

КРАХ «АТЛАСА» Жаніна МІРЧЕВСЬКА 90 грн
Швидка покупка

Опис

Драма-парабола «Крах “Атласа”» — крах ілюзії про те, що можна безкарно втрутитися в певний порядок, святкувати тріумф, не сплативши ціну за перемогу. Чотири китобої, чиї імена відсилають до популярної культури — Роко Чорне Око, Кривава Середа, Лука Ліхтар, Нікі Тайфун, — працюють на китобійному судні неподалік Бермудських островів. Гарпун, що вбиває кита, запускає серію непередбачуваних подій, які зрештою призводять до катастрофи. Під час шторму корабель пошкоджено, і моряки поступово втрачають те, що їх поєднувало.

За словами авторки, центральним мотивом драми є близькість до межі та Ніщо, і текст насправді працює не з історією, адже життя вже позаду. Всі персонажі, які опинились на розтрощеному кораблі, фрагментарно розповідають про те, ким вони були, що з ними сталося, що визначило їхнє життя, і цю драматичну ситуацію можна декодувати і прикласти до всієї цивілізації, яка теж перебуває у переломному моменті. (Umetnost v času materializma: Žanina Mirčevska o predstavi Art Export).

У 2009 році Жаніна Мірчевська за «Крах “Атласа”» отримала нагороду імені Славка Ґрума — словенську премію за найкращий драматичний твір.

Розгорнути
Формати
epub (711кб) pdf (538кб) mobi (1,627кб)
Назва
КРАХ «АТЛАСА»
Назва (мовою оригіналу)
GRUMOVA nagrada za najboljše besedilo
Автор
Жаніна МІРЧЕВСЬКА
Видавництво
Видавництво Анетти Антоненко
Серія
Колекція #Особливі прикмети (II): Театр без кордонів
Рік видання
2024
Місце видання
Львів
Кількість сторінок
56
Категорія
Поезія, п‘єси, сценарії
Категорія Thema
DD - Біографія, література та літературознавство / П'єси, сценаріїDDC - Біографія, література та літературознавство / П'єси, сценарії / Новітні та сучасні п'єси (1900 рік і далі)DDT - Біографія, література та літературознавство / П'єси, сценарії / Трагічні п'єси
ISBN
9786175530528

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “КРАХ «АТЛАСА»”“
star icon -- (0)
Моя оцінка (вашу оцінку видалено)
Додати відгук