Легенди Австрії

Крістоф Родлер

Видавництво: Чорні вівці

Електронні формати:

140 грн

Легенди Австрії Крістоф Родлер 140.00 грн
Швидка покупка

Опис

«У XIV столітті легенди (німецькою вони звучать як «Sage»; це слово походить від старонім. «saga» та середньоверхньонім. «sage» й означає «розмова, вислів») тлумачили як «незасвідчені розповіді про минуле». Втім, лише у XVIII та XIX столітті (брати Ґрімм) це поняття набуло популярності. Легенди, як і казки, розповідали в душевному товаристві, проте, на відміну від казок, у них вартувало вірити. Оповідач міг бути свідком подій, а інформацію про місце, час дії та імена з усією серйозністю передавали з покоління в покоління. Натомість у казці точних вказівок немає, тут обмежуються лише неоднозначним: «Давним-давно…» Казки переважно мають щасливий фінал: «І якщо вони не померли, то живуть і донині». У легендах кінцівка здебільшого сумна або моралізаторська»

У книзі зібрані легенди із федеральних земель та регіонів Австрії: Бурґенланду, Нижньої Австрії, Верхньої Австрії, Зальцбурґа, Штирії, Каринтії, Тіролю, Форарльберґу та Відня.

Розгорнути
Формати
epub (6,832кб) pdf (12,981кб) mobi (15,943кб)
Назва
Легенди Австрії
Назва (мовою оригіналу)
Крістоф Родлер
Автор
Крістоф Родлер
Видавництво
Чорні вівці
Рік видання
2023
Місце видання
Чернівці
Кількість сторінок
56
Категорія
Книги для наймолодшихМіфиСуспільство та соціальні науки
Категорія Thema
5AF - Визначники для вікових груп та груп особливих інтересів / Вікова категорія / Вікова категорія: з 5-ти роківYBCS - Дитяча, підліткова та освітня література / Дитяча література: книжки з картинками, зошити, концепції раннього навчання / Дитячі книжки з картинками / Книжки з малюнкамиJBGB - Суспільство та соціальні науки / Суспільство і культура загалом / Поширені вірування та суперечливі знання / Фольклор, міфи та легендиFNM - Художня література та супутня інформація / Легенди, міфи та казки / Міфи та легенди
Ключові слова
Збірка легенд з федеральних земель та регіонів Австрії
ISBN
9786176148265

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Легенди Австрії”“
star icon -- (0)
Моя оцінка (вашу оцінку видалено)
Додати відгук