Кирило і Мефодій

Євген Синиця

Видавництво: Віхола

Електронні формати:

145 грн

Кирило і Мефодій Євген Синиця 145 грн
Швидка покупка

Опис

Ця книжка цілком могла називатися «Життя та неймовірні пригоди Кирила» і, дещо меншою мірою, «його старшого брата Мефодія». Навіть офіційні й канонічні житія цих достойників скидаються радше на збірки дотепних історій, аніж на глянсовані портрети.

У цій книжці автор окидає життя та творчість Кирила і Мефодія іронічним поглядом (сміх — не гріх, навіть коли йдеться про святих і рівноапостольних). І хоча писемність от-от уже мала би з’явитися в повсякденному житті словʼян, але саме брати радикально вплинули на те, як і коли її було впроваджено.

Це несерйозна оповідь про цілком серйозні речі: суперництво між Римом і Константинополем, міжнародну політику й боротьбу за зони впливу, церковні інтриги й таємні операції, що позначилися на історії значної частини Європи.

Розгорнути
Формати
epub (730кб) mobi (2,017кб)
Назва
Кирило і Мефодій
Автор
Євген Синиця
Видавництво
Віхола
Рік видання
2024
Місце видання
Київ
Кількість сторінок
192
Категорія
БіографіїПубліцистикаФілософія та релігія
Категорія Thema
DN - Біографія, література та літературознавство / Біографії та нехудожня літератураDNB - Біографія, література та літературознавство / Біографії та нехудожня література / Біографії загаломDNBX - Біографія, література та літературознавство / Біографії та нехудожня література / Біографії загалом / Біографії релігійних і духовних діячівDNBZ - Біографія, література та літературознавство / Біографії та нехудожня література / Біографії загалом / Зібрані біографіїDNX - Біографія, література та літературознавство / Біографії та нехудожня література / Правдиві історії (оповідання) загалом
ISBN
9786178178680

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Кирило і Мефодій”“
star icon -- (0)
Моя оцінка (вашу оцінку видалено)
Додати відгук